Splošni pogoji

Prodajni pogoji

SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI

NAČIN PLAČILA:
Kupec lahko plača blago:
– s kreditno kartico
– ob prevzemu blaga z odkupnino
– po predračunu na naš transakcijski račun

Kupec mora pri vsakem opravljenem nakupu vzeti račun.


POSTOPEK NAKUPA

Obvestilo o davčni blagajni FURS

Kratek opis izpolnjevanja naročila: 

V spletni trgovini ob izbranem izdelku kliknete na “gumb” dodaj v košarico.
Ko ste to storili in imate izdelek v košarici, sledite spodaj opisanem postopku.

 1. Urejanje nakupovalne košarice
  Stranka ima pred oddajo naročila možnost ureditve nakupovalne košarice. S klikom na gumb “Blagajna” vas spletna trgovina preusmeri na korak kjer lahko kupec uredi morebitno naročilo. Kupec lahko odstrani izdelke ali spremeni naročeno količino.
 2. Naročilo sprejeto
  Po oddani zahtevi uporabnik dobi preko spletne strani obvestilo, da je ta zahtevek oddan v procesiranje, hkrati pa dobi elektronsko sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini www.bobencek.com sprejeto.Uporabnik lahko spremlja postopke oziroma status obravnave naročila.   Statusi: Prejeto | Obdelava | Potrjeno | Zaključeno | Preklicano Uporabnik lahko v času ene ure od oddaje spletnega naročilo, le-to prekliče na spletnem vmesniku, »pregled naročil«. Po tem je možen preklic naročila le po telefonu na številko +386 (2) 429-24-20.
 3. Blago odposlano
  Ob vsaki dobavi (lahko jih je več) dobi uporabnik elektronsko sporočilo, kaj je bilo odposlano in kaj ga še čaka v trgovini.
 4. Nakup zaključen
  Ob zadnji dobavi dobi uporabnik elektronsko sporočilo o zaključenem nakupu v spletni trgovini www.bobencek.com. Naročilo pridobi status, zaključeno.

Kupoprodajna pogodba med Mesto d. o. o. in kupcem je v spletni trgovini www.bobencek.com sklenjena v trenutku, ko Mesto d. o. o. kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Naročilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Mesto d. o. o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.bobencek.com

VELJAVNOST CEN:

Cene objavljene na spletni trgovini vsebujejo 5% spletni popust za gotovinsko plačilo, kartico ali direktno nakazilo na transakcijski račun.

Cene veljajo na dan naročila po veljavnem ceniku Mesto d. o. o. Vse cene so v EUR in vključujejo 22% DDV razen učbeniki in knjige , kjer je DDV 9,5%. Navedene cene v spletni trgovini veljajo samo ob naročilu preko interneta, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja cen v spletni trgovini in ostalih trgovinah Mesto d. o. o. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Vse cene v spletni trgovini so informativne.

Na spletni strani so artikli v akciji z 20 – 50% popustom. Ta popust velja za nekatere artikle, ki so:
– zadnji kosi
– brez originalne embalaže
– rahlo poškodovani
– dlje časa razstavljeni v trgovini
– drugo.

DOSTAVA IN STROŠKI:
Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Dostavo za Bobenček spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije. Čas dostave za artikle, ki so na zalogi znaša praviloma 2 -3 delovne dni. Spletna naročila prejeta do 9. ure zjutraj bodo praviloma odpremljena še istega dne. Za vse pošiljke, ne glede na težo in velikost, do vrednosti100€ se zaračuna poštnina 4,00 €. Dostavo kupec plača ob plačilu blaga.
Pri nakupu nad 100€ je dostava na ozemlju Slovenije brezplačna.

Kupec mora pri vsakem opravljenem nakupu vzeti račun.

Prosimo, da ob prejemu pošiljke takoj preverite:
– celovitost pošiljke
– morebitne poškodbe
Tovrstne reklamacije morate prijaviti dostavni službi, ki vam je blago dostavila najkasneje v roku 24 ur. Vidne poškodbe paketa javite dostavni službi takoj ob prevzemu.

DOBAVNI ROKI:
Večino artiklov je na zalogi in so dobavljivi takoj. Za artikle po naročilu pa je rok dobave po dogovoru s kupcem.

 • Razprodani izdelki
  V posameznih primerih se lahko zgodi, da vam katerega od naročenih izdelkov ne moremo poslati, ker je razprodan, zato vas prosimo za razumevanje. Verjamemo, da boste v naši bogati ponudbi našli podoben izdelek, s katerim boste prav tako zadovoljni.

GARANCIJA:
Na vsa glasbila iz naše ponudbe je enoletna garancija razen rezervnih delov in glasbenega pribora (strune, jezički, olja, mazila, konektorji, kabli..…več pod Garancijski pogoji). Po preteku tega roka zagotavljamo servis vsaj še 5 let. Ostali garancijski pogoji so navedeni na našem garancijskem listu skupaj z našimi pooblaščenimi serviserji.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Splošne informacije o garanciji so navedene v dokumentu Garancijski pogoji. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

NAROČILO:
Ko kupec pošlje naročilo dobi potrditev tega naročila po elektronski pošti skupaj s pogodbo, ki vsebuje splošne prodajne pogoje.

POGODBA:
Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem bo shranjena na sedežu družbe Mesto d. o. o. in sicer v pisni in elektronski obliki . En izvod te pogodbe pa bo kupec prejel ob dobavi blaga (pisna oblika). Na zahtevo lahko kupec naknadno prejme kopijo pogodbe v pisni obliki na sedežu podjetja ali po pošti oziroma po e-mailu v elektronski obliki. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku.

PRAVICA DO ODSTOPA POGODBE (velja za nakup preko spletne trgovine):
Kupec ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe. Kupljeno blago mora vrniti najkasneje v nadaljnjih 14 dneh, s priloženo kopijo originalnega računa in v celoti izpolnjenim obrazcem za vračilo blaga. Vse stroške dostave plača kupec. Kupec lahko po želji blago zamenja za drugo blago ali pa se mu vrne celotna kupnina.

Vračilo ne velja za:
– varjene nosilce zvoka, programske opreme (DVD, video, CD), ki jim je bila odstranjena
varjena embalaža
– notne edicije
– rabljene strune, jezičke, ustnike in podobno
– vse ostale artikle, ki se jim poznajo sledi uporabe

Vračila blaga, ki je bilo poslano proti odkupnini po pravilu ne sprejemamo. Ponudnik vrne prejem plačila takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejetja vrnjenega blaga.

ODVEZA ODGOVORNOSTI:
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@bobencek.com ali pisno po pošti na naslov:

Mesto d.o .o., Muzejska Ulica 4, 8000 Novo mesto

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi Mesto d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Bobencek.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Če potrošnik s ponudnikom ne more doseči sporazuma se lahko obrne tudi na Evropsko platformo za spletno reševanje sporov.

STVARNA NAPAKA

Seznanitev z odgovornostjo podjetja za stvarne napake v skladu s 37. in 37.a, b, c in č členom ZVPot.

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. V vsakem primeru ima potrošnik tudi pravico, da od prodajalca zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka tega člena. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Podatki o ponudniku / prodajalcu:

Naziv podjetja: MESTO d.o.o.
Odgovorna oseba: Bojan Kirar
Sedež podjetja: Muzejska ulica 4, 8000 Novo mesto
Identifikacijska številka za DDV: SI57058032 Transakcijski račun:SI56 6000 0000 0167 396 (Hranilnica LON d. o. o.)
Matična št.: 3714675000
Osnovni kapital:25000
Podjetje je zavezanec za DDV.
Podjetje je član Gospodarske zbornice Slovenije.

Podjetje je registrirano na Okrožnem sodišču v Novem mestu, SRG 2021/53918

Obvestilo o davčni blagajni FURS